Vadmyra har et allerede inngjerdet område som tidligere har vært en barnepark og lekeplass. 

Sommeren 2021 under oppgraderingen av lekeplassene begynte styret å planlegge om dette kunne være et aktuelt område for å sette opp en bær-og grønnsakshage for beboerne. 

Området ble kontrollert, men siden det var så sent i forhold til beplantning, ble det bestemt at selve arbeidet ble satt i gang våren 2022. 

Her er planen at det skal tilrettelegges for at det kan settes opp ulike bærbusker, noen epletrær, plantes poteter, gulrøtter, brokkoli og gressløk. 

Selve plantingen gjøres på en dugnadsdag med beboerne som ønsker, og vil annonseres i forkant. 

Dette håper styret vil bli et attraktivt tilbud for beboerne, som eventuelt også kan utvides. 

Prosjektet har nå pågått over 2 år, begge årene har vi fått støtte fra OBOS sin miljøkonto for utførelsen av prosjektet. 
Vi ser at mange beboere har glede av tilbudet og vi forsøker hele tiden å komme på løsninger som vil gjøre det mer attraktivt og som vi øke tilbudet til beboerne. 

Første året (2022)plantet vi i 4 ulike plantekasser, det ble da plantet gulrøtter (som vi dessverre ikke fikk til å gro), brokkoli, gressløk, mynte,  timian og rosmarin. 

Det ble også plantet to epletrær, ripsbusker, blåbær busker, stikkelsbær, rabarbra og settepoteter. Mye av dette vokste veldig, spesielt potetene var en stor suksess og det ble høstet masse poteter. 

Mesteparten av jobben det året var å klargjøre området til bruken det skulle få, samt få på plass hull til alle buskene som skulle plantes og jord til potet «åkeren» samt plantekassene. 

Andre året (2023) utvidet vi med flere plantekasser og et større utvalg. 
Mynten hadde vokst seg så stor at den hadde tatt over hele plantekassen den var plantet i. 
Det ble kjøpt inn mer flere pallekarmer, mer rabarbra, flere ripsbusker, bringebærbusker og bjørnebær. 

I plantekassene ble det plantet og sådd hvitløk, oregano, ny gressløk, ny rosmarin, ny timian, reddiker, laurbær, sukkererter, vårløk, samt nye gulrøtter. 
Vi var nå litt heldigere med gulrøttene, men de ble ikke så store i år. Så her jobbes det med å finne ut hvordan vi kan få de til enda bedre neste år.

Det ble i tillegg utvidet med å sette opp flere bed langs gjæret inni bær og grønnsakshagen hvor det ble plantet ulike flerårige stauder (blomster) for å gjøre området finere. 

Her ønsker vi tilbakemelding fra beboere på hva som er ønskelig videre med bær og grønnsakshagen, samt ønsker til ny beplantning.